x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Presa internaţională, despre grevă: Românii nu prea s-au mobilizat

Presa internaţională, despre grevă: Românii nu prea s-au mobilizat

01 Iun 2010   •   00:00
Presa internaţională, despre grevă: Românii nu prea s-au mobilizat

Presa inetrnaţională vorbeşte despre greva de astăzi din România. Ziariştii străini susţin că protestele din ţara noastră nu au atras totuşi atât de multe persoane, în pofida nemulţumirii generale privind măsurile de austeritate.



Majoritatea publicaţiilor scriu despre greva din România. Le Post sau Euronews arată că angajaţii din sectorul public revendică un succes în acţiunile din ultimele două zile împotriva măsurilor de austeritate. Ziarişii notează totuşi că nu s-au mobilizat sute de mii de persoane aşa cum se aşteaptau organizatorii.

"Guvernul ar trebui să renunţe la aceste măsuri criminale. Ar trebui să aplice măsuri economice mai coerente pe termen mediu şi lung. Altfel, vom sfârşi prin a muri de foame. Să vedem un ministru care renunţă la salariul lui şi trăieşte cu unul ca al nostru. Să-l vedem cum se descurcă", a declarat pentru Euronews un român supărat pe deciziile Givernului Boc.

Agenţia France Press citată de portalul CBC spune că oamenii s-au simţit obligaţi să intre în grevă după ce guvernul a hotărât să le taie salariile şi pensiile. Jurnaliştii spun că s-au solidarizat mai puţin de 700.000 de angajaţi din sectorul de stat, aşa cum sperau sindicatele.

Bulgarii de la Novinite, citaţi de Antena3, notează că întregul sector de stat s-a mobilizat în ultimele două zile, de la gardienii de închisori la asistente, profesori şi pensionari. Jurnaliştii arată că situaţia nu dă semne de redresare nici în ţara noastră.

Irlandezii de la Irish Times subliniează şi ei că ţara noastră se află într-o situaţie critică, din cauza instabilităţii economice.

×
Subiecte în articol: observator