x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele CCR: Poţi să forţezi suspendarea premierului, dar legea e altfel

Preşedintele CCR: Poţi să forţezi suspendarea premierului, dar legea e altfel

de Agerpres    |    10 Iun 2015   •   11:50
Preşedintele CCR: Poţi să forţezi suspendarea premierului, dar legea e altfel

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, a afirmat miercuri, întrebat de o posibilă "forţare" a suspendării premierului în cazul în care este şi membru al Parlamentului, că acest lucru nu se poate face decât conform legii.

"Păi cum s-o forţezi, dacă la lege scrie cum trebuie făcut? Poţi să forţezi, poţi să faci ce vrei, dar legea e altfel", a declarat preşedintele CCR.

El a mai spus că nu vrea să comenteze în legătură cu sesizarea CCR în ceea ce priveşte conflictul între instituţiile statului.

"Despre asta nu vorbesc. Ei ştiu foarte bine Constituţia, au consilieri, şi preşedintele şi premierul, au consilieri foarte buni, ştiu să le spună ce au de făcut, nu trebuie să le spunem noi", a arătat Zegrean.

În ceea ce priveşte declaraţia preşedintei ÎCCJ, Livia Stanciu, potrivit căreia "nimeni nu e mai presus de lege, dar are impresia că unii sunt mai presus de lege", Zegrean a afirmat că textul la care face referire este corect, dar nu poate comenta "ce impresie are doamna preşedinte".  

×