x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Președintele României convocă CSAT în contextul situației de securitate în zona extinsă a Mării Negre

Președintele României convocă CSAT în contextul situației de securitate în zona extinsă a Mării Negre

21 Ian 2022   •   14:44
Președintele României convocă CSAT în contextul situației de securitate în zona extinsă a Mării Negre

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), pentru miercuri, 26 ianuarie 2022, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni, în contextul situației de securitate în zona extinsă a Mării Negre.

Pe ordinea de zi a ședinței CSAT de miercuri, de la ora 13.00, sunt incluse subiecte referitoare la situația de securitate în zona extinsă a Mării Negre și pe Flancul Estic al NATO, se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale.

În ședința CSAT se vor discuta măsurile privind dezvoltarea capacităților de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate și creșterea rezilienței.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat în mai multe rânduri că Alianţa Nord-Atlantică susţine suveranitatea Ucrainei şi va riposta prin sancţiuni economice şi financiare în cazul unei agresiuni a Rusiei, însă a subliniat că nu va exista o ripostă militară. „Garanţiile de securitate ale NATO nu se aplică Ucrainei", a declarat Jens Stoltenberg.

Rusia este acuzată că a mobilizat zeci de mii de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar Administraţia de la Kiev se teme de o invazie.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis