x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Președintele Klaus Iohannis, reacție după atentatele de la Paris

Președintele Klaus Iohannis, reacție după atentatele de la Paris

14 Noi 2015   •   01:43
Președintele Klaus Iohannis, reacție după atentatele de la Paris

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat, sâmbătă, consternat de atacurile teroriste de la Paris şi a exprimat solidaritatea cu poporul francez.

"Am primit cu durere şi consternare ştirea privind atacurile teroriste sângeroase care au avut loc la Paris şi au îndoliat întreaga lume. Îmi exprim, în numele meu şi al poporului român, solidaritatea cu autorităţile de la Paris şi cu naţiunea franceză. Aceste atacuri barbare, care au secerat vieţile a zeci de oameni nevinovaţi, trebuie să fie un semnal pentru întreaga comunitate internaţională: să arătam şi mai multă determinare în combaterea terorismului şi în apărarea valorilor umanităţii. Dumnezeu sa-i odihnească pe cei dispăruţi şi să-i aibă în grijă pe cei răniţi!", a scris, pe Facebook, şeful statului.

Cel puţin 60 de oameni au fost ucişi într-o serie de atacuri din Paris, a informat mass-media franceză, potrivit Reuters.

Surse din serviciile de securitate occidentale suspectează că în spatele atacurilor s-ar afla un grup de militanţi islamişti, notează Reuters.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a decretat sâmbătă stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi închiderea frontierelor ţării pe fondul "atentatelor teroriste fără precedent" din Paris, soldate cu zeci de morţi, informează AFP şi EFE.

Sursa: Agerpres

×