x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Presedintele UEJ, invinuit de coruptie

Presedintele UEJ, invinuit de coruptie

05 Noi 2004   •   00:00

Presedintele Uniunii Europene de Judo, cetateanul austriac de origine romana Ladislau Marius Vizer, este cercetat de PNA in dosarul de coruptie al fostului consilier de la Finante, Ioan Lascau, arestat saptamana trecuta.

MIRUNA PASA

APARARE. Seful Uniunii Europene de Judo dezminte ca ar fi avut afaceri ilegale cu Ioan Lascau
Potrivit anchetatorilor, Vizer ar fi cerut, impreuna cu Lascau, 18 miliarde de lei unui om de afaceri. Ei ar fi promis in schimb ca vor interveni pe langa functionari ministeriali pentru decontarea preferentiala a unor lucrari in valoare de 185 de miliarde de lei. Presedintele Uniunii Europene de Judo este invinuit de la sfarsitul lunii septembrie, dar pentru ca nu are domiciliul stabil in Romania pe numele lui a fost emis un mandat de aducere. El a fost dat in consemn la frontiera si pentru ca audierea lui este esentiala au fost incepute si procedurile de citare internationala.

REACTIE. Marius Vizer nu se considera vinovat de acuzatiile care ii sunt aduse si a declarat, pentru Mediafax, ca va raspunde acuzatiilor in Austria pentru ca nu mai are incredere in justitia romaneasca. Bihorean de origine, presedintele Uniunii Europene de Judo (UEJ) a spus ca a aflat din presa despre comunicatul PNA, potrivit caruia s-a inceput urmarirea penala impotriva sa. El a declarat ca acest lucru il lasa "rece si indiferent" si ca "eforturile «vizionare» ale acestei institutii", care a pornit o actiune impotriva sa, vor primi o "reactie pe masura". Vizer considera ca dosarul "Lascau" reprezinta "o actiune concertata, ce are in spate interesele grupului fratilor Micula si interesele familiilor si apartinatorilor unor functionari din PNA, aflati in solda fratilor Micula si care, in numele lor, executa actiuni la comanda". Totodata, austriacul de origine romana a mai catalogat ca fiind "speculatii" informatiile din presa legate de existenta unor convorbiri telefonice incriminatoare la adresa sa.

Presedintele UEJ sustine ca este cercetat pentru "autodenuntul aberant al unui om de afaceri oradean, Mircea Nistreanu, facut sub presiune". "Cu acest om m-am intalnit doar pe teritoriul Ungariei si am discutat numai afaceri legale. Iar discutiile si negocierile s-au materializat intr-un contract intre societatea lui si avocatul meu din Ungaria, contract legat de achizitionarea de actiuni ale firmei sale, care insa nu s-a mai materializat", a declarat Vizer.

×
Subiecte în articol: observator