x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prețurile la slănina afumată au explodat înainte de sărbători. Iată cât costă un kilogram din această delicatesă tradițională

Prețurile la slănina afumată au explodat înainte de sărbători. Iată cât costă un kilogram din această delicatesă tradițională

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2023   •   11:45
Prețurile la slănina afumată au explodat înainte de sărbători. Iată cât costă un kilogram din această delicatesă tradițională

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, iar românii au început deja ultimele pregătiri. Tradiționala slănină afumată este nelipsită din casă, iar comercianții speculează această perioadă aglomerată. Iată cât costă pe finalul anului 2023 un kilogram din acest preparat tradițional!

Slănina afumată este, potrivit nutriţioniştilor o susrsa bogată în acizi graşi Omega 3. Acest aliment tradițional creşte imunitatea şi are şi beneficii cardiace, însă trebuie consumată, că multe alte alimente, într-o cantitate moderată.

Cât costă un kilogram de slănină afumată în supermarketurile din București

Potrivit spynews.ro, pe finalul anului 2023, prețurile alimentelor au explodat. În această categorie se încadrează și slănina afumată. Înainte de sărbătorile de iarnă, un kilogram de slăninuță afumată în magazinele din Capitală a ajuns să coste nu mai puțin de 61 de lei.

În schimb, în cazul în care românii vor să cumpere și alte produse de Crăciun, precum șoriciul, caltaboș ori cârnați tradiționali, atunci trebuie să aibă un buget mai mare, căci prețurile nu sunt deloc accesibile.

Cât costă alimentele tradiționale în această perioadă

Dacă vorbim despre tebărul, toba sau caltaboșul, acestea costă între 40 și 60 de lei, per kilogram. Totodată, pulpa de porc a ajuns să coste 28 de lei pe kilogram.

De cealaltă parte, preţul mediu pentru un kilogram de carne de porc este de aproximativ 24 de lei.

×
Subiecte în articol: slănină afumată pret