x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prețurile petrolului scad, intră în a patra săptămână de reduceri

Prețurile petrolului scad, intră în a patra săptămână de reduceri

27 Apr 2020   •   16:44
Prețurile petrolului scad, intră în a patra săptămână de reduceri

Prețurile petrolului au scăzut din nou luni, pe fondul îngrijorărilor legate de capacitatea de stocare redusă, în special în Statele Unite, și ale efectelor economice cauzate de panedmia de coronavirus, anunță Reuters.

Prețul petrolului american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în iunie a scăzut cu 3,61 dolari, sau 21,3%, la 13,33 dolari pe baril la mijlocul zilei.

Petrolul Brent a scăzut cu 1,17 dolari sau 5,5%, la 20,27 dolari pe baril.

Prețurile futures ale petrolului au marcat a treia săptămână consecutivă de pierderi săptămâna trecută, Brent încheind cu un minus de 24% și WTI cu 7%. Prețurile au scăzut opt din ultimele nouă săptămâni.

„Piața este foarte îngrijorată de repetarea prețurilor negative, în condițiile în care hub-ul de la Cushing se apropie de saturație”, a declarat pentru Reuters Harry Tchilinguirian, strateg global pe petrol la BNP Paribas din Londra.

Stocurile din SUA au ajuns la 518,6 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 17 aprilie, aproape de recordul de 535 de milioane de barili stabilit în 2017.

Organizația țărilor exportatoare de petrol (OPEC) și aliații săi, inclusiv Rusia, un grup cunoscut sub numele de OPEC +, s-a angajat să reducă producția cu 9,7 milioane de barili în mai și iunie.

Mediafax

×