x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prim-procurorul acuzat că a luat şpagă un pod a fost achitat de Curtea de Apel Cluj

Prim-procurorul acuzat că a luat şpagă un pod a fost achitat de Curtea de Apel Cluj

de Agerpres    |    09 Dec 2011   •   12:38
Prim-procurorul acuzat că a luat şpagă un pod a fost achitat de Curtea de Apel Cluj

O instanta a Curtii de Apel Cluj a decis, astazi, s-o achite pe Adriana Moldovan, fost prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Nasaud. Adriana Moldovan a fost acuzata de DNA de trafic de influenta, primire de foloase necuvenite si instigare la fals intelectual, motiv pentru care a fost retinuta si arestata preventiv in iunie 2009.

"Au fost achitati si inculpatii Petru Rus, judecator la Judecatoria Nasaud, de sub invinuirea de savarsire a infractiunii de fals intelectual (...), Vasile Rusti, de sub invinuirea de savarsire a infractiunii de cumparare de influenta (...) si Ioan Scurtu invinuit de savarsirea infractiunii de cumparare de influenta. De asemenea s-a constatat ca SC Dimex 2000 Company SRL nu are calitatea de parte civila sau vatamata in cauza si s-a ridicat masura sechestrului asigurator instituit prin indisponibilizarea sumelor de 3.700 euro si 3.400 lei apartinand inculpatei Moldovan Adriana Veturia, masura dispusa pe 26 iunie 2009 de DNA - Serviciul Teritorial Cluj, si s-a dispus restituirea acestor sume catre inculpata", precizeaza, intr-un comunicat, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Cluj, judecatorul Claudia Ilies.

Hotararea Curtii de Apel Cluj poate fi atacata cu recurs.

Potrivit DNA, inculpata Adriana Veturia Moldovan a acceptat construirea cu titlu gratuit, de catre un om de afaceri, a unui pod in valoare de 30.000 de lei peste paraul din localitatea Poiana Zanelor, la casa de vacanta a inculpatei, in schimbul interventiei pe care a promis ca o va face asupra unui judecator de la Judecatoria Nasaud, pentru ca acesta sa pronunte o solutie favorabila omului de afaceri intr-o cauza civila.

×