x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prim procurorul Mihai Betelie rămâne în arest

Prim procurorul Mihai Betelie rămâne în arest

17 Feb 2012   •   10:43
Prim procurorul Mihai Betelie rămâne în arest

Procurorul sef al Parchetului Judecatoriei sectorului 4 Bucuresti, Mihai Betelie, ramane in arest, ca urmare a deciziei de vineri a Curtii de Apel Bucuresti, care a admis cererea Directiei Nationale Anticoruptie de prelungire cu 30 de zile a mandatului acestuia, informeaza Mediafax.

De asemenea, secretarul Primariei sectorului 1 Bucuresti, Bogdan Grigorescu, ramane si el in arest preventiv, el fiind cercetat de DNA alaturi de Mihai Betelie, pentru fapte de coruptie. Cei doi au fost arestati in 26 ianuarie, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) care a admis recursul procurorilor anticoruptie.

DNA facuse recurs la decizia din 20 ianuarie a Curtii de Apel Bucuresti, care stabilise cercetarea celor doi in stare de libertate, aplicandu-le insa interdictia de parasi localitatea de domiciliu.

Procurorii anticoruptie au cerut arestrea prim-procurorului Mihai Betelie si a secretarului general al Primariei Sectorului 1 Bogdan-Nicolae Grigorescu pentru ca ar fi derulat impreuna afaceri prin interpusi desi legea le interzice aceste lucruri. Daca secretarul este cercetat pentru conflict de interese in cazul procurorului acuzatiile merg pana la santaj.

Cei doi ar fi administrat o firma de colectare de deseuri unde administratori apareau rude ale acestora. S-ar fi implicat insa direct in relatia cu partenerii, plata salariilor, achizitia utilajelor sau distributia marfurilor. Mai mult, conform interceptarilor de la dosar, acestia ar fi facut presiuni asupra unor oameni cu influenta pentru a nu li se sista contractul cu autoritatile.

×
Subiecte în articol: procuror santaj arest dna mihai betelie