x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul ar putea suplimenta plafonul garanţiilor pentru Prima Casă cu încă 200 milioane lei

Guvernul ar putea suplimenta plafonul garanţiilor pentru Prima Casă cu încă 200 milioane lei

13 Aug 2013   •   16:51
Guvernul ar putea suplimenta plafonul garanţiilor pentru Prima Casă cu încă 200 milioane lei
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images

Guvernul ar putea suplimenta plafonul garanţiilor pentru creditele din cadrul programului Prima Casă cu încă 200 milioane de lei pentru achiziţia de locuinţe construite de ANL, astfel încât fondurile pentru acest an vor fi majorate în total cu 1,2 miliarde lei.

"În plus faţă de plafonul suplimentar de 1 miliard lei prevăzut pentru anul 2013 se alocă un plafon suplimentar al garanţiilor care pot fi emise de 200 milioane lei destinat exclusiv pentru garantarea finanţării prin program a achiziţiei de locuinţe construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL)", se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern.

Plafonul garanţiilor pentru creditele Prima Casă a fost majorat la 30 iulie, prin hotărâre de Guvern, cu un miliard de lei pentru acest an, din care 300 milioane lei pentru achiziţia locuinţelor construite de ANL. Garanţiile vor fi acordate şi plătite numai în monedă naţională.

Valoarea finanţărilor acordate prin acest program în anul curent a ajuns la 490 milioane euro, pentru 13.000 de beneficiari, iar în iunie mai erau disponibile pentru 2013 fonduri de 300 de milioane de euro. 

×
Subiecte în articol: prima casă anl credit locuinta