x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prima misiune a pompierilor români, dislocați luni în Grecia

Prima misiune a pompierilor români, dislocați luni în Grecia

de Redacția Jurnalul    |    22 Aug 2023   •   12:15
Prima misiune a pompierilor români, dislocați luni în Grecia
Sursa foto: Ilustratie Jurnalul

Modulul național specializat de stins incendii de pădure, care a fost dislocat luni în sprijinul autorităților și comunităților elene, a ajuns în cursul acestei dimineți în Grecia și a fost solicitat, deja, la prima intervenție, în proximitatea unui spital din localitatea Alexandroupolis.

Modulul național specializat de stins incendii de pădure, care a fost dislocat luni în sprijinul autorităților și comunităților elene, a ajuns în cursul acestei dimineți în Grecia și a fost solicitat, deja, la prima intervenție, anunță IGSU.

„În acest moment, 52 de salvatori români acționează pentru localizarea și stingerea unui incendiu care se manifestă în proximitatea unui spital din localitatea Alexandroupolis”, potrivit sursei citate.

Intervenția modulului României se derulează sub coordonarea ofițerului elen de legătură.

Luni, 56 de pompieri, cu 10 autospeciale de stingere (8 de 3.000l, 2 de 10.000l), 1 autospecială de primă intervenție și comandă și 1 autocar au plecat spre Republica Elenă, în urma solicitării de asistență internațională, în contextul incendiilor de pădure existente în această țară.

Intenția de sprijin din partea României a fost transmisă, în data de 20.08.2023, către Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pompieri români grecia