x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Capitalei:Comisia ce veghează la "liniştea" directorilor

Primăria Capitalei:Comisia ce veghează la "liniştea" directorilor

de Monica Andrei Capatos    |    26 Iul 2008   •   00:00
Primăria Capitalei:Comisia ce veghează la "liniştea" directorilor

În faţa unui pupitru, achiziţie nouă la primărie, edilul-şef, Sorin Oprescu a reamintit bucureştenilor măsurile pe care le-a luat în prima lună de mandat.

În faţa unui pupitru, achiziţie nouă la primărie, edilul-şef, Sorin Oprescu (foto), a reamintit bucureştenilor măsurile pe care le-a luat în prima lună de mandat.

El a explicat că lucrurile făcute pînă acum în interiorul Primăriei nu au fost "de dragul spectacolului", ci pentru o reformă radicală a instituţiei şi o mai mare eficienţă.

Abordînd lejer valul demiterilor, edilul n-a uitat să spună că membrii Comisiei de Disciplină lucrează la cazurile unor directori din Primăria Capitalei, toate fiind aflate la timpul potrivit. Revenid la problemele oraşului, în urma întîlnirii cu reprezentanţii firmelor de salubrizare s-a ajuns la următoarea concluzie: străzile, stîlpi de iluminat şi indicatoarele trebuie de urgenţă spălate. Tot la acest capitol, primarul a venit cu o idee care cel puţin la prima vedere pare un proiect de genul "grădinilor suspendate", dar care pînă la proba contrarie merită toată atenţia: energia alternativă. Oprescu este pregătit să facă un experiment, pentru a vedea cîtă energie se poate obţine cu ajutorul unor eoliene, care să fie instalate în curtea CET-urilor. "Mulţi mi-au explicat că această cantitate de energie este nesemnificativă. Vreau să ştiu cît se produce într-o lună sau două din mişcarea acestor mecanisme".


SANCŢIUNI. Subiectul teraselor ilegale din Parcul Herăstrău n-a trecut neobservat.
"Aseară ( ieri-seară – n.r.) am fost în Herăstrău să văd care mai e situaţia. Molozul nu era strîns, iar un muncitor mi-a spus că n-are ce să facă pînă cînd proprietarul nu-şi recuperează fierul vechi. Aici e vorba de nesimţire", a mai spus Oprescu, adăugînd că a dat amenzi mari celor vinovaţi.

Cît despre gigacalorie, municipalitatea are posibilitatea să acopere aproape în întregime o eventuală majorare a preţului dacă Guvernul va achita subvenţia către Primăria Capitalei. În caz contrar, Primăria va putea suporta doar trei sferturi din tariful nou. Oprescu a criticat faptul că municipalităţii i se impută "datoria istorică" pentru societatea Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), subliniind că aceasta datează de foarte mulţi ani, iar suma datorată obligă inevitabil şi la penalităţi, care ajung la 1,5 milioane de lei pe zi.

×
Subiecte în articol: observator