x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Capitalei pregătită de prima ninsoare: Sute de utilaje sunt gata să intervină cu material antiderapant

Primăria Capitalei pregătită de prima ninsoare: Sute de utilaje sunt gata să intervină cu material antiderapant

05 Feb 2020   •   17:46
Primăria Capitalei pregătită de prima ninsoare: Sute de utilaje sunt gata să intervină cu material antiderapant

Primăria Municipiului Bucureşti precizează că, pentru perioada următoare în care sunt anunţate precipitaţii mixte şi sub formă de ninsoare, sunt pregătite să intervină în Capitală aproximativ 740 de utilaje şi 415 operatori, iar stocurile de material şi soluţii antiderapante se ridică la 21.260 de tone.


"În momentul de faţă sunt pregătite pentru a interveni 334 de utilaje destinate să împrăştie material antiderapant şi pentru pluguit zăpada şi 415 operatori pe timpul nopţii. Totodată, sunt disponibile, în total la nivelul celor şase sectoare, 21.260 de tone de material şi soluţii antiderapante", informează PMB într-un comunicat.

Conform sursei citate, dacă evoluţia fenomenelor meteorologice o va impune - respectiv dacă vor fi necesare transportul şi evacuarea zăpezii -, parcul de intervenţie va fi suplimentat până la un total de 741 de utilaje.

În caz de ninsoare, echipele vor interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic RATB, cu obiective sociale şi instituţii publice, pe pante, rampe şi poduri, după care se continuă pe toate străzile din oraş.

Echipele DGASMB realizează acţiuni pentru depistarea persoanelor fără adăpost, pe care le direcţionează către centrele sociale din Pallady şi Odessa din Calea Şerban Vodă. Echipele DGASMB distribuie pături pentru persoanele fără adăpost care refuză cazare în centrele Municipalităţii, precum şi băuturi calde (ceai şi supă), precizează PMB.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgenţe sociale (telefon scurt 021.9524), la care bucureştenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost de pe raza Capitalei.

PMB reaminteşte că pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde aceştia pot semnala eventuale probleme apărute în urma ninsorilor/ precipitaţiilor. 

www.agerpres.ro

×