x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Craiova face plângere la CSM împotriva judecătorului care a decis că Mititelu poate intra pe "Oblemenco"

Primăria Craiova face plângere la CSM împotriva judecătorului care a decis că Mititelu poate intra pe "Oblemenco"

29 Oct 2013   •   15:34
Primăria Craiova face plângere la CSM împotriva judecătorului care a decis că Mititelu poate intra pe "Oblemenco"

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că va depune plângere la CSM împotriva judecătorului de la Judecătoria Craiova care a admis cererea de încuviințare a executării silite a deciziei Tribunalului Dolj prin care a decis că Fotbal Club Universitatea Craiova SA poate continua să joace pe Stadionul 'Ion Oblemenco' din Craiova, unde municipalitatea îi interzisese echipei lui Adrian Mititelu să mai intre, informează agerpres.ro.

Vasilescu a spus că executorul adus chiar de Mititelu nu a putut să execute ordonanța președințială, întrucât și-a dat seama că nu sunt îndeplinite condițiile legale, în sensul că domeniul public al statului nu poate fi executat silit.

"Cu alte cuvinte, această ordonanță putea să fie opozabilă eventual municipalității, în niciun caz Ministerului Tineretului și Spotului. Din cauza asta, executorul de ieri nu a putut să facă executarea, pentru că și-a dat seama că nu sunt îndeplinite toate condițiile legale. Și este, atenție, executorul ales de Mititelu, nu de municipalitate. O altă chestiune foarte importantă este că nu se poate face executare în proprietatea publică a statului. Nu în România, nu în UE, dar uite că se poate la Craiova. Există totuși un judecător în Craiova care a hotărât că se poate, deși e imposibil așa ceva! Vom face plângere la CSM împotriva acestui judecător. Hartman Tiberiu, judecătorul care i-a dat câștig de cauză lui Mititelu, înțeleg că joacă fotbal săptămânal cu adjunctul lui Napoli", a spus Olguța Vasilescu.

Primarul Craiovei a mai afirmat că municipalitatea va face plângeri penale pentru fals, uz de fals și evaziune fiscală în speța patronului FC Universitatea Craiova, care pretinde că are acte că a investit bani în complexul "Ion Oblemenco", deși firma care ar fi făcut lucrările este o firmă din Israel care în realitate nici nu există. Olguța Vasilescu a precizat că nu este vorba de un conflict între ea și Adrian Mititelu, ci doar de aplicarea legii.

"Domnul Adrian Mititelu nu mai avea contract (n.red.: pentru Stadionul 'Ion Oblemenco') cu Primăria din anul 2010, iar din 2008 nu a mai achitat nici o sumă de bani cu titlu de redevență, taxă sau impozit ori plată a utilităților. În 2011, municipalitatea a cerut instanței să dispună evacuarea FC Universitatea Craiova din incinta stadionului pentru neplata datoriilor de redevență și utilități. Din acel an, stadionul a fost, practic, abandonat și ați văzut cu toții cum l-am preluat în 2013, pentru că ați fost acolo, ați filmat și fotografiat. Ca să împiedice evacuarea cerută de primărie în 2011, Mititelu a solicitat prin instanță despăgubiri de 3.000.000 de euro, reprezentând plata unor modernizări pe care pretinde că le-a făcut. Acest proces ar fi trebuit să se finalizeze până astăzi, de fapt ar fi trebuit să se finalizeze imediat. Asta pentru că ar fi trebuit să se ia în considerare că, prin contract, Adrian Mititelu se angajase că, dacă vor fi făcute modernizări la acest stadion, costul nu va fi decontat de municipalitate", a explicat Vasilescu.

Olguța Vasilescu a mai spus că s-a luptat să existe echipă de fotbal în oraș, iar dacă la ora actuală există două echipe de fotbal bune, care se bat în fruntea clasamentului, oamenii trebuie să fie mulțumiți.

"Eu nu am nimic cu echipa FC Universitatea Craiova. (...) M-am luptat să avem echipă în oraș, dar nu am putut cu Mititelu. (...) Îmi pare rău pentru acei jucători care sunt târâți prin tribunale", a mai declarat Olguța Vasilescu, care a precizat că problema municipalității nu este echipa și faptul că vrea să joace pe stadion, ci problemele care țin de nerespectarea legea. 

×
Subiecte în articol: lia olguta vasilescu adrian mititelu