x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Basescu i-a dat un spatiu comercial doctorului Yassin

Primarul Basescu i-a dat un spatiu comercial doctorului Yassin

12 Noi 2009   •   00:00
Primarul Basescu i-a dat un spatiu comercial doctorului Yassin

Grupul de Investigatii Politice publica un document care demonstreaza ca Traian Basescu si doctorul Yassin colaborau inca din 2004, cu luni bune inainte de rapirea ziaristilor. In octombrie 2004, primarul Traian Basescu i-a dat un spatiu comercial de circa 600 mp doctorului Yassin Mohamad, prietenul si partenerul de afaceri al lui Omar Hayssam.


Doctorul Yassin Mohamad a fost trimisul oficial al presedintelui Traian Basescu in negocierile cu rapitorii ziaristilor romani. Fara a avea vreo calitate oficiala, doctorul Yassin a participat la interogarea ziaristilor dupa ce acestia s-au intors in tara si la anchetarea lui Omar Hayssam. Prin doctorul Yassin ii trimitea Omar Hayssam mesaje din inchisoare presedintelui Traian Basescu. Doctorul Yassin Mohamad este cel care a preluat o buna parte din averea lui Omar Hayssam dupa ce acesta a fost acuzat de terorism. In data de 6 iulie 2005, in conferinta de presa in care a prezentat "filmul rapirii" ziaristilor, presedintele Traian Basescu a declarat ca Yassin Mohamad "este beneficiarul cinstit al transferului averii lui Omar Hayssam".

GIP publica Raportul nr. 20953 din 1 octombrie 2004 adresat de Administratia Fondului Imobiliar (AFI) din cadrul Primariei Capitalei, primarului general de la acea vreme, Traian Basescu. Potrivit acestui document, doctorul Yassin Mohamad, a solicitat si a primit din partea primarului general Traian Basescu un spatiu comercial in Bucuresti.

Doctorul Yassin nu a solicitat un spatiu comercial oarecare, ci a identificat precis spatiul pe care il doreste, prezentind in cererea sa chiar si o evaluare a lucrarilor de investitii pe care doreste sa le faca. Spatiul respectiv se afla pe unul din cele mai importante bulevarde din Bucuresti, Calea Grivitei, la nr. 198-200 si are o suprafata de 580 mp. In prezent, in acest spatiu functioneaza un showroom Jaguar si Land Rover.

Doctorul Yassin a primit acest spatiu pentru firma sa, International Medical Center Company SRL. Potrivit Registrului Comertului, aceasta firma este proprietatea omului de afaceri Yassin Mohamad si a sotiei sale Fatima Soufan. Yassin Mohamad este unicul administrator al International Medical Center Company SRL.

Yassin Mohamad a primit cu o rapiditate surprinzatoare spatiul comercial de la Traian Basescu. Doctorul Yassin a solicitat spatiul comercial din Calea Grivitei direct la Cabinetul Primarului General Traian Basescu in data de 20 august 2004. In 30 august 2004, cererea lui Yassin a fost transmisa catre AFI, iar in 1 octombrie 2004 directorul general al AFI, Luminita Mihutu, supunea aprobarii primarului Traian Basescu acordarea spatiului comercial lui Yassin Mohamad.

In 7 octombrie 2004, cu putin timp inainte sa plece de la Primarie, Traian Basescu a aprobat cererea doctorului Yassin Mohamad, oferindu-i spatiul din Calea Grivitei nr. 198-200. Dupa sase luni, in martie 2005, doctorul Yassin avea sa-i intoarca serviciul lui Traian Basescu in afacerea rapirii jurnalistilor.

Din arest, Omar Hayssam i-a trimis o scrisoare lui Mohammad Munaf, aflat in custodia autoritatilor americane din Irak. Scrisoarea, care continea 72 de intrebari, a fost transmisa prin intermediul procurorului Ciprian Nastasiu. Intrebarea 44 din aceasta scrisoare este urmatoarea: "Nu tu te-ai inteles cu Abu Helmi (Mohamad Yassin) pentru a obtine case si spatii de la municipalitate pentru a le inchiria si apoi a le cumpara?"

×
Subiecte în articol: observator