x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Braşovului, audiat la DNA

Primarul Braşovului, audiat la DNA

de Mediafax    |    26 Oct 2011   •   07:20
Primarul Braşovului, audiat la DNA

Primarul Brasovului, George Scripcaru, s-a prezentat, in aceasta dimineata, la DNA, pentru a da o declaratie in dosarul in care fostul sef al OPC Brasov Ionel Spataru a fost arestat recent pentru coruptie.

George Scripcaru (PDL) a fost chemat de procurorii anticoruptie pentru a da o declaratie de martor.

Fostul sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Brasov Ionel Spataru este in arest preventiv din 13 septembrie, pentru luare de mita.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada iulie - octombrie, in calitate de sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, Ionel Spataru a pretins de la o persoana denuntatoare, administrator al unei societati comerciale, suma de 300.000 lei pentru ca, in exercitarea atributiilor sale de serviciu, sa emita o autorizatie de functionare.

Din banii pretinsi, in 12 octombrie, Spataru a primit de la persoana denuntatoare, prin intermediari, suma totala de 60.000 de euro, in doua transe, procurorii organizand actiunea de prindere in flagrant delict.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul Serviciului Roman de Informatii - Sectia Judeteana Brasov si Structura de securitate interna.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi intermediari erau ofiteri ai SRI Brasov - Alexandru Musat si Bogdan Breja, care nu se aflau sub acoperire.

Purtatorul de cuvant al SRI Bucuresti, Sorin Sava, a confirmat implicarea celor doi ofiteri SRI si a spus ca acestia au fost trecuti in rezerva.

"Este adevarat. Ce pot sa spun este ca Serviciul Roman de Informatii stia despre acest lucru si a colaborat cu cei de la DNA carora le-a acordat sprijin de natura informationala si tehnica in toate etapele de documentare", a declarat reprezentantul SRI.

Sava nu a vrut sa dezvaluie functiile pe care le ocupau cei doi ofiteri SRI in cadrul structurii de la Brasov, insa a precizat ca cei doi au fost trecuti in rezerva.

Fata de ofiterii SRI nu s-a dispuns nicio masura preventiva si nu se cunosc inca acuzatiile aduse acestora si nici daca vor fi trimisi in judecata.

Ionel Spataru a fost inlocuit in functia de sef al CJPC Brasov de Dorin Iob, juristul institutiei, care va asigura interimatul pana la organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de comisar-sef.

Inlocuirea s-a facut imediat dupa ce Spataru a primit mandat de arestare preventiva.
×