Primarul din Miercurea Ciuc, Robert Kalman Raduly, precum şi viceprimarul Domokos Szoke, au fost scoşi de poliţişti din sediul primăriei şi, potrivit unor surse judiciare, vor fi duşi pentru audieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Bucureşti în ancheta în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.
Primarul Robert Kalman Raduly a declarat că este acuzat de conflict de interese, abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu. El a mai spus în limba maghiară că "datorită faptului că este luat împreună cu viceprimarul consideră că este o răzbunare politică".
Viceprimarul Domokos Szoke a fost întrebat dacă crede că va fi arestat şi a răspuns că nu şi-a luat bagajele cu el.
Cel de-al doilea viceprimar, Antal Attila, a rămas în sediul primăriei şi nu a făcut declaraţii presei.
Procurorii DNA efectuează miercuri percheziţii la Primăria Miercurea Ciuc, iar, potrivit unor surse judiciare, ar fi vizaţi primarul şi un viceprimar, faptele având legătură cu atribuirea unor contracte de achiziţii publice în schimbul primirii unor sume de bani.
Unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a confirmat, miercuri, pentru AGERPRES, că procurorii DNA se află la sediul primăriei, unde solicită mai multe documente oficiale. "De la mine au solicitat colaborare privind predarea unor documente oficiale. Este vorba de contracte, hotărâri de consiliu local, mai multe documente", a declarat Antal Attila.
Potrivit unor surse judiciare, primarul Robert-Kalman Raduly, ar fi primit mită lunar de 10.000 euro de la firma care taxează locurile de parcare în municipiu. De asemenea, primarul şi viceprimarul Szoke Domokos sunt suspectaţi că au făcut mai multe plăţi nejustificate către o firmă care a avut contract de executare a lucrărilor de cadastru general. Totodată, potrivit surselor judiciare, viceprimarul Szoke Domokos, este suspectat că ar fi favorizat la licitaţie o firmă care a obţinut contractul de amenajare a unui parc, proiect a cărui finanţare a fost supradimensionată de 100 de ori.
Şi viceprimarul Attila Antal ar fi suspectat că a obţinut beneficii personale de la o firmă căreia i-a atribuit un contract de lucrări în valoare de peste 18 milioane de lei, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor, potrivit unor surse judiciare.