x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul din Piatra Neamţ, citat de procurori la sediul DNA

Primarul din Piatra Neamţ, citat de procurori la sediul DNA

28 Mai 2014   •   14:09
Primarul din Piatra Neamţ, citat de procurori la sediul DNA

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat de procurorii DNA.

DNA anunţa, în luna februarie, că efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie de către persoane cu funcţii publice din cadrul Primăriei Piatra Neamţ.

Potrivit DNA, în acest dosar sunt cercetaţi şi administratori ai unor societăţi comerciale interpuse cu rol de direcţionare a sumelor de bani din bugetul public în interesul personal al celor implicaţi.

Astfel, cercetările efectuate în cauză au relevat că, în perioada 2008 - 2013, finanţări din fonduri publice pentru contracte de prestări servicii şi finanţări pentru localităţi de pe raza judeţului Neamţ au fost direcţionate, prin influenţa persoanelor cu funcţii publice din cadrul Primăriei municipiului Piatra Neamţ, în interes propriu şi în interesul administratorilor societăţilor comerciale care mascau faptul că adevăraţii deţinători şi beneficiari erau persoanele din acest cerc de interese creat.

"La solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în urma deplasării unor reprezentanţi ai acesteia la sediul instituţiei, au fost puse la dispoziţia acestora documentele solicitate. Consultarea documentelor a durat în jur de o oră şi nu au fost ridicate documente de către aceştia", menţionau, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Primăriei Piatra Neamţ.

Procurorii DNA au fost prezenţi şi la stadionul echipei FC Ceahlăul Piatra Neamţ unde, potrivit oficialilor clubului, au realizat copii după toate contractele de reclamă şi publicitate din perioada 2008 - 2013.

×