x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primul zbor direct către SUA, după 20 de ani, a decolat de pe aeroportul Otopeni

Primul zbor direct către SUA, după 20 de ani, a decolat de pe aeroportul Otopeni

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2024   •   11:49
Primul zbor direct către SUA, după 20 de ani, a decolat de pe aeroportul Otopeni

Primul zbor direct către SUA, după 20 de ani, a decolat vineri de pe aeroportul Otopeni.

Zborul companiei aeriene HiSky a decolat de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București la ora 9.00, cu destinația New York.

Este primul zbor transatlantic direct, cu plecare din România, efectuat de o companie aeriană de linie, după mai mult de 20 de ani. Aeronava Airbus A330 este așteptată să aterizeze pe aeroportul JFK, din metropola americană, la ora locală 11:35, după o călătorie neîntreruptă de aproximativ 10 ore.

Pentru zborul inaugural, la manșa aeronavei care transportă primii pasageri către SUA, se află directorul general al companiei, Iulian Scorpan, pilot comandant, cu o experiență de peste 20 de ani.

„Alături de pasagerii pe care îi avem la bord pentru zborul către New York, trăim, astăzi, un moment remarcabil, iar ziua de 7 iunie va rămâne cunoscută drept cea în care calea românilor către SUA s-a redeschis, după aproape 21 de ani. Suntem extrem de onorați să fim compania care reușește să îndeplinească această dorință a pasagerilor din România și din diaspora”, a declarat acesta.

Zborurile regulate care conectează aeroportul Henri Coandă cu principalul aeroport din New York, John F. Kennedy, vor fi efectuate cu patru frecvențe pe săptămână, cu plecare din România în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, și retur.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: primul zbor direct sua