x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Principesa Margareta: Aniversăm 94 de ani de la un moment cu semnificaţii profunde pentru dezvoltarea statului modern

Principesa Margareta: Aniversăm 94 de ani de la un moment cu semnificaţii profunde pentru dezvoltarea statului modern

15 Oct 2016   •   17:35
Principesa Margareta: Aniversăm 94 de ani de la un moment cu semnificaţii profunde pentru dezvoltarea statului modern

Principesa moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei, a transmis un mesaj sâmbătă, cu ocazia împlinirii a 94 de ani de la încoronarea, la Alba Iulia, a Regelui Ferdinand, în care a subliniat că de numele acestuia se va lega întotdeauna conştiinţa datoriei împlinite.

"La 15 octombrie 1922, la Alba Iulia, Ferdinand era încoronat rege al tuturor românilor, alături de Regina Maria. Aniversăm, aşadar, 94 de ani de la un moment istoric cu semnificaţii profunde pentru dezvoltarea statului român modern. De numele Regelui Ferdinand se va lega întotdeauna conştiinţa datoriei împlinite", a punctat principesa, în mesajul postat pe site-ul Familiei regale a României.

Principesa menţionează că, în Primul Război Mondial, Ferdinand "cel Loial" a aşezat "interesul României mai presus de legătura lui de sânge şi ţara lui de origine", iar apoi a întregit ţara, ceea ce a reprezentat împlinirea visului românilor.

"Inteligentă, plină de curaj şi de hotărâre, Regina Maria se va apropia de poporul său, devenind o figură publică de primă mărime. 'Regina Maria', 'Mama răniţilor' sau 'Regina-soldat' va participa activ pe frontul Primului Război Mondial, fără frică de gloanţe, boală sau suferinţă. Regina va pleda, peste timp, cauza ţării sale, făcând cunoscută România în întreaga lume", a adăugat principesa Margareta. AGERPRES

×