x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Problema spaţiilor verzi, tot nerezolvată

Problema spaţiilor verzi, tot nerezolvată

de Monica Andrei Capatos    |    11 Oct 2007   •   00:00

Modificarea Ordonanţei 195/2005, care practic interzice schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi, n-a mai ajuns ieri pe masa şedinţei de guvern, pe motiv că nu a fost bine documentată.

Firesc, interesele sunt mari, iar sumele puse in joc sunt colosale. In acest context, primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat la inceputul şedinţei ministrului Mediului şi Dezvoltării Durabile, Attila Korodi, să identifice o soluţie pentru a proteja spaţiile verzi şi parcurile. "Vă rog să veniţi cu măsuri potrivite pentru a impiedica distrugerea spaţiilor verzi. Ca prim-ministru, nu pot sta indiferent. Guvernul nu poate sta indiferent la aşa ceva. Nu in ultimul rănd, ca bucureştean, am dreptul la o viaţă normală, iar ca tată, vreau să mă asigur că există parcuri cu spaţii verzi in care se pot juca copiii noştri", a subliniat premierul Tăriceanu.


SOLUŢII.
Şeful Guvernului a precizat că trebuie găsită o reglementare severă privind realizarea de construcţii sau a construcţiilor provizorii in parcuri. El a exemplificat cu situaţia Parcului Bordei din Capitală. "Vreau să ne prezentaţi o soluţie pentru a feri Parcul Bordei de distrugere", a declarat primul-ministru.

O soluţie a fost deja trimisă premierului Tăriceanu de edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, care propune declararea Parcul Bordei drept utilitate publică. In această situaţie Costică Constanda, proprietarul terenului, ar putea fi despăgubit. Şi la Senat mai este o propunere legislativă iniţiată de Ion Iliescu şi Marius Marinescu cu acelaşi subiect.

×
Subiecte în articol: observator