x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorii reiau ancheta la Spitalul Poiana Mare

Procurorii reiau ancheta la Spitalul Poiana Mare

17 Sep 2004   •   00:00

Solutia procurorilor doljeni, care ajunsesera la concluzia ca nici un cadru medical nu poate fi culpabilizat pentru decesele in masa de la Spitalul de Neuropsihiatrie Poiana Mare, a fost infirmata de magistratii din Capitala.

CRISTIAN VASILCOIU

Procurorii de la Parchetul General au dispus reluarea anchetei la Spitalul de Neuropsihiatrie Poiana Mare - Dolj. Seful Serviciului Criminalistica din cadrul Parchetului s-a deplasat personal in Dolj, pentru reluarea si supervizarea cercetarilor in 11 dintre cele 18 dosare penale intocmite referitor la moartea a 21 de pacienti. Magistratii Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj ajunsesera initial la concluzia ca moartea celor 21 de pacienti a fost cauzata de bolile de care acestia sufereau si ca personalul medical nu poate fi acuzat de omor din culpa sau cu intentie. Solutia magistratilor doljeni a fost infirmata, iar procurorii bucuresteni au decis sa se ocupe personal de rezolvarea cazurilor.

SCRISOARE. Reamintim ca scandalul Poiana Mare s-a iscat la inceputul anului si a survenit unei scrisori intocmite de mai multe cadre sanitare, care reclamau tratamentul inuman aplicat pacientilor, dar si infometarea acestora.

ECOU

Scandalul, care a capatat conotatii internationale, s-a soldat cu demisia directorului Directiei de Sanatate Publica Dolj, Constantin Ecobici, dar si a directoarei Spitalului Poiana Mare, Florentina Pesa. De atunci, pe la Poiana Mare se perinda diverse comisii de ancheta ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii si ale ONU.

×
Subiecte în articol: observator poiana mare