x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorul bataus a fost disculpat

Procurorul bataus a fost disculpat

08 Oct 2004   •   00:00

Seful sectiei Judiciar din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, procurorul Janeta Cosmulescu, nu va fi judecata dupa ce a fost acuzata de talharie de catre amanta sotului sau.

Medicii legisti au stabilit, in urma cercetarilor, ca victima si-a produs leziunile prin autoagresiune. In plus, toate marturiile aflate la dosar nu puteau sa demonstreze prezenta magistratului la locul agresiunii. Parchetul Curtii de Apel Craiova a precizat ca nu se poate incepe cercetarea impotriva Janetei Cosmulescu din lipsa de probe in acest sens. Purtatorul de cuvant al institutiei sustine ca ancheta a scos la iveala ca procuroarea nu se face vinovata de comiterea vreunei infractiuni si ca nu s-a luat nici macar o masura administrativa impotriva acesteia. Jurnalul National a prezentat, la inceputul acestui an, cazul procurorului Janeta Cosmulescu, seful sectiei Judiciar de la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj, care fusese acuzata de o tanara din judet ca ar fi talharit-o pentru ca era amanta sotului ei. Eliza Vaduva a depus plangere impotriva procuroarei sustinand ca aceasta a batut-o si i-a smuls aurul de la gat. Tanara a adus la dosar si un certificat medico-legal pentru a face dovada lovirii.

CONSECINTE. Despre tot scandalul in care a fost purtata, Janeta Cosmulescu a declarat: "Nu pe mine m-a afectat foarte tare acest scandal, ci pe fiul meu. M-am pus la dispozitia anchetatorilor ca orice alta persoana acuzata de incalcarea legii. Eu am reusit sa trec peste tot, fiul meu insa a refuzat o perioada sa mai mearga la scoala". Procurorul Janeta Cosmulescu spune ca nu va actiona in judecata pe cei care au tarat-o in acest scandal, punand mare pret pe judecata divina. (Gabriela Mladin)

×
Subiecte în articol: observator