x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Produsele Danone sunt "sigure pentru consum". Analizele efectuate arată un nivel al aflatoxinei "sub limita europeană"

Produsele Danone sunt "sigure pentru consum". Analizele efectuate arată un nivel al aflatoxinei "sub limita europeană"

19 Mar 2013   •   17:02
Produsele Danone sunt "sigure pentru consum". Analizele efectuate arată un nivel al aflatoxinei "sub limita europeană"

Danone România, care a retras luni mai multe lactate posibil contaminate cu aflatoxină, a anunţat marţi că un laborator european acreditat a analizat mostre din acestea şi a transmis companiei că produsele sunt sigure pentru consum, având un conţinut de aflatoxină "sub limita europeană".

"În paralel cu retragerea preventivă a unor produse de pe piaţă, Danone România a trimis de asemenea mostre ale acestora spre analiza unui laborator european acreditat. Rezultatele primite de la laborator în această zi (marţi - n.r.) confirmă că aceste produse au un conţinut de aflatoxină sub limita europeană şi, ca urmare, sunt sigure pentru consum", se arată într-un comunicat al companiei.

Producătorul a anunţat luni că retrage preventiv de pe piaţă unele produse, iaurt şi smântână, care ar putea să conţină urme de lapte contaminat şi blochează în depozitul său alte 75 de tone de lactate, după ce a descoperit aflatoxină în laptele livrat de unul dintre furnizori.

După alerta naţională referitoare la aflatoxină, Danone România a decis mai multe măsuri suplimentare şi voluntare de autocontrol faţă de obligaţiile legale de monitorizare şi control şi planul aferent validat de autorităţi, inclusiv achiziţia unui echipament propriu de testare a conţinutului de aflatoxină.

×
Subiecte în articol: danone aflatoxina lapte infestat