x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Programe tv pe telefonul Orange

Programe tv pe telefonul Orange

16 Oct 2004   •   00:00

Clientii Orange vor putea sa vizioneze programe tv direct de pe telefonul mobil, de la inceputul saptamanii viitoare.

Acest serviciu a devenit activ dupa ce operatorul de telefonie mobila a lansat ieri tehnologia EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution), in premiera pe piata romaneasca.

PREMIERA EUROPEANA. "Lansarea EDGE este o premiera si in cadrul grupului Orange, dar si pentru tarile din sud-estul Europei. Prin intermediul unui portal specializat, abonatii pot urmari programe tv, stiri, filme, clipuri muzicale sau sa se informeze despre starea vremii sau previziunile astrale. In plus, viteza de acces la Internet creste de trei ori fata de tehnologia GPRS (General Packet Radio Service), ajungand la 120-180 kbps", a explicat Yves Gauthier, directorul executiv adjunct al Orange Romania.

RETELE. De asemenea, prin intermediul noii tehnologii, posesorii de calculatoare personale mobile (laptop-uri, notebook-uri) pot avea acces la Internet si Intranet (reteaua interna a unei companii) direct prin reteaua Orange, fara a mai avea nevoie de cabluri, dispozitive Bluetooth sau infrarosu. EDGE va functiona in paralel cu reteaua GPRS existenta. Utilizatorii vor fi conectati automat la una dintre cele doua retele, in functie de tipul telefonului detinut (EDGE sau GPRS) si de zona in care se afla. Serviciile bazate pe EDGE sunt disponibile, in prezent, in Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Brasov, urmand ca, pana la sfarsitul anului 2005, acoperirea sa depaseasca 70% din actuala retea GSM. (Cristi Ionita)

×
Subiecte în articol: observator