x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiect de lege - Armele neletale, la autorizare!

Proiect de lege - Armele neletale, la autorizare!

de Miruna Pasa Petru    |    24 Apr 2007   •   00:00

Cei care vor să-şi cumpere o armă neletală cu proiectil ar putea în curând să aibă nevoie de autorizaţie. Poliţia Română a finalizat un proiect de modificare legislativă, care vizează înăsprirea condiţiilor de achiziţionare şi folosire a acestor arme şi pedepse cu închisoarea pentru încălcarea prevederilor legale.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, modificările propuse au devenit necesare după ce au fost înregistrate 60 de cazuri, la nivel naţional, în care s-au folosit ilegal arme neletale.

Dacă propunerea Poliţiei va fi adoptată, armele neletale cu proiectil vor intra în categoria celor supuse autorizării, spre deosebire de momentul actual, în care acestea pot fi deţinute de persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani, în baza unei notificări eliberate de Poliţie.

Modificarea vizează, de asemenea, şi transformarea din contravenţie în infracţiune, pedepsită cu închisoare de la şase luni la trei ani, a folosirii armelor neletale în alte scopuri decât a celor de autoapărare: conflicte personale, conflicte de grup, în scop infracţional.

×
Subiecte în articol: observator