x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiecte pentru modernizarea liniilor de tramvai 5 şi 24, aprobate de Consiliul General al Capitalei

Proiecte pentru modernizarea liniilor de tramvai 5 şi 24, aprobate de Consiliul General al Capitalei

02 Iun 2022   •   23:40
Proiecte pentru modernizarea liniilor de tramvai 5 şi 24, aprobate de Consiliul General al Capitalei

Consiliul General al Capitalei a aprobat, în şedinţa de joi, trei proiecte de hotărâre care prevăd modernizarea a 11,7 kilometri linie de tramvai, investiţie în valoare totală de peste 670 de milioane de lei.

Mai exact, este vorba despre modernizarea liniilor de tramvai 24 şi 5, precum şi a liniilor de tramvai de pe bd. Chişinău, deservit de traseele 14, 36 şi 46.

Astfel, lucrările pentru modernizarea liniei de tramvai nr. 24 vizează arterele Str. Piatra Morii, B-dul. Gloriei, B-dul. Bucureştii Noi, Calea Griviţei, B-dul. Ion Mihalache, Str. Sfântul Constantin, Str. lonel Perlea, Str. Grigore Cobălcescu, inclusiv bucla de întoarcere de la cap terminal Dămăroaia. Lungimea totală a tronsoanelor care urmează să fie modernizate este de 6,7 kilometri cale dublă. Totodată, pe traseul liniei de tramvai 24 se vor moderniza 21 de peroane.

Potrivit raportului de specialitate, starea tehnică precară a liniei de tramvai pe tronsonul propus pentru modernizare are o influenţă negativă asupra materialului rulant existent şi nu va permite introducerea tramvaielor moderne. Se menţionează că linia de tramvai 24 este una dintre liniile eficiente, având un număr mediu de 5.733 de îmbarcări pe zi.

În ce priveşte linia de tramvai 5, din raportul de specialitate reiese că aceasta este una dintre liniile eficiente, având un număr mediu de 11.731 de îmbarcări pe zi. Traseul are o lungime totală de 14,4 km cale simplă, iar lungimea tronsoanelor care urmează să fie modernizate este de 4,25 km cale dublă. Pe traseul liniei de tramvai 5 se vor moderniza 15 peroane.

Pe Bulevardul Chişinău urmează să fie modernizat un traseu cu o lungime totală de 0,825 km cale dublă, precum şi peroanele.

×