x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiectul singurului aeroport internațional de business din România a ajuns în stadiul licitațiilor

Proiectul singurului aeroport internațional de business din România a ajuns în stadiul licitațiilor

24 Iun 2022   •   18:35
Proiectul singurului aeroport internațional de business din România a ajuns în stadiul licitațiilor

Proiectul singurului aeroport internațional de tip business din România a ajuns în stadiul licitațiilor. Autoritățile au anunțat că vineri au scos la licitație studiul de fezabilitate pentru realizarea uriașului proiect.

Potrivit autorităților, vineri au început procedurile de achiziție publică pentru întocmirea tuturor expertizelor tehnice, analizelor și studiilor, inclusiv a studiului de fezabilitate, necesare pentru construirea unui aeroport internațional la Galați.

Acesta va fi primul aeroport din România care va avea ca principală activitatea transportul de marfă. De aceea, viitorul obiectiv va avea o pistă foarte lungă pe care să poată ateriza avioanele de tip cargo și cele de persoane.

„Această investiție va ajuta foarte mult la dezvoltarea întregii regiuni. Mai mult, de aeroport vor beneficia cei care locuiesc în zona Galați-Brăila, Vrancea și în localitățile de frontieră din Republica Moldova. Aeroportul va avea dublă funcțiune, de călători și de transport mărfuri (cargo). De asemenea, se dorește construirea unei piste de 4000 de metri, pe care să poată ateriza orice tip de aeronavă. Ca acest proiect să devină realitate, Consiliul Județean Galați lucrează împreună cu Consiliul Județean Brăila în urma parteneriatului asumat în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Est și Sud”, a anunțat, pe Facebook, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Conform proiectului, aeroportul va fi construit la aproximativ 20 de kilometri de orașele Galați și Brăila, în comuna gălățeană Braniștea. Obiectivul va deservi zona de sud-est a României și cea de sud a Republicii Moldova și va avea o importantă componentă de business prin realizarea unui mare terminal cargo.

(sursa: Mediafax)

×