x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Promovare scandaloasă

Promovare scandaloasă

de Gabriela Mladin    |    07 Mai 2009   •   00:00

Un medic vinovat de decesul unei tinere în vârstă de 24 de ani a fost sancţionat cu suspendarea din post pentru o lună. Colegiul Medicilor din Gorj a mai dispus, de asemenea, trimiterea sa la cursuri de perfecţionare.



Medicul de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, Liliana Crăciun, se face vinovat, în opinia Colegiului Medicilor din Gorj, de moartea unui tinere de 24 de ani.

Tânăra s-a prezentat anul trecut la cabinetul particular al medicului Liliana Crăciun, acuzând dureri abdominale. În loc să dispună internarea, aceasta i-a administrat la cabinet un tratament medicamentos cu injectabile şi a trimis-o acasă. A doua zi, tinerei i s-a făcut rău şi a venit la Secţia de urgenţe a Spitalului Târgu-Jiu unde a fost preluată de acelaşi medic care îi administrase la cabinet tratamentul. Consultată şi de alţi specialişti, tânăra a fost trimisă de urgenţă la Spitalul din Târgu-Mureş, unde, însă a decedat.

În raportul medico-legal s-a constatat că pacienta a decedat ca urmare a septicemiei produse de tratamentul injectabil.

Colegiul Medicilor din Gorj a aplicat sancţiunea cu suspendarea medicului Liliana Crăciun pentru o perioadă de o lună şi trimiterea la cursuri de perfecţionarea. Este pentru prima dată când Colegiul Medicilor din Gorj aplică o sancţiune unui coleg de breaslă. Părinţii tinerei consideră pedeapsa prea blândă şi cer în instanţa de judecată ca medicul să răspundă pentru malpraxis. În acelaşi timp, Colegiul Medicilor din Gorj a anunţat că sancţiunea nu este definitivă, urmând ca cei din Colegiul Naţional al Medicilor să pronunţe ultimul verdict.

×
Subiecte în articol: observator