x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PROPRIETARI DUŞI CU VORBA - Scandal pe terenul Aeroportului Tulcea

PROPRIETARI DUŞI CU VORBA - Scandal pe terenul Aeroportului Tulcea

de Suzan Mehmet    |    13 Noi 2008   •   00:00
PROPRIETARI DUŞI CU VORBA - Scandal pe terenul Aeroportului Tulcea

Autorităţile din Tulcea tergiversează la nesfârşit rezolvarea problemelor apărute în urmă cu câţiva ani în zona Aeroportului "Delta Dunării". Peste 30 de persoane au primit titluri de proprietate în jurul acestui perimetru, fără să se ia în calcul faptul că zona este de utilitate publică, iar aeroportul urmează să se extindă pentru a deveni funcţional.Aşa s-a ajuns la conflict. Consiliul Judeţean şi Regia Autonomă Aeroportul Tulcea au atacat în instanţă toate aceste titluri de proprietate, timp în care administraţia judeţeană şi Ministerul Transporturilor au demarat modernizarea şi extinderea funcţiunilor aeroportului. Proprietarii de terenuri s-au trezit cu gropi, stâlpi de balizaj sau garduri pe pământul unde ştiau că au titluri şi, la rândul lor, au sesizat instanţa pentru tulburare de posesie. După câţiva ani de procese, oamenii au obţinut hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile ce consfinţesc dreptul lor de proprietate pe terenurile respective.

EXPROPRIERI SAU RECURS GRAŢIOS

Conştienţi că vecinătatea cu aeroportul îi va îmbogăţi peste noapte, proprietarii sperau să obţină de la Consiliul Judeţean despăgubiri consistente de ordinul sutelor de mii de euro. Secretarul general al Consiliului Judeţean, Constantin Cabuz, are însă altă soluţie: "Vom merge pe un schimb de terenuri, având în vedere că am primit 56 hectare de la ADS exact pentru această situaţie. E drept, unul dintre proprietari a cerut 50 euro/mp şi are un titlu pe 5,5 ha. Nu ne permitem să rupem de la buget o astfel de sumă, aşa că vom trece la exproprieri pentru utilitate publică, evident, cu justa despăgubire a proprietarilor".

Direcţia Juridică a Consiliului Judeţean are în vedere inclusiv varianta recursului graţios dacă după următoarele întâlniri cu proprietarii soluţia schimbului de terenuri nu va fi agreată.

×
Subiecte în articol: observator