x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest în faţa sediului PSD. Reprezentanţii unei federaţii de revoluţionari cer demisia secretarului de stat Meşter

Protest în faţa sediului PSD. Reprezentanţii unei federaţii de revoluţionari cer demisia secretarului de stat Meşter

14 Sep 2018   •   15:15
Protest în faţa sediului PSD. Reprezentanţii unei federaţii de revoluţionari cer demisia secretarului de stat Meşter

Aproximativ 20 de persoane s-au prezentat vineri la sediul central al PSD pentru a protesta, cerând demisia şefului Secretariatului de stat pentru pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, Sorin Vintilă Meşter. 

Protestatarii, reprezentanţi ai Federaţiei Naţionale pentru Demnitatea Revoluţionarilor din Decembrie 1989, susţin că demisia lui Meşter se impune, întrucât nu s-a ocupat de rezolvarea problemelor legate de aplicarea Legii 341/2004. 

Aceştia îi reproşează secretarului de stat, într-un comunicat prezentat presei, că a încălcat grav legislaţia cu privire la "punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile şi respingerea ilegală a 626 contestaţii soluţionate favorabil de către Comisia parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 1989". 

Totodată, ei acuză "ineficienţa activităţii instituţiei reprezentative şi nefuncţionarea acesteia". 

Câţiva reprezentanţi ai organizaţiei au intrat în jurul orei 13.00 în sediul PSD, unde au depus o solicitare cu revendicările pe care le au şi au avut o discuţie cu secretarul general al PSD Marian Neacşu. Ulterior, aceştia au fost primiţi la discuţii de preşedintele PSD Liviu Dragnea, potrivit reprezentanţilor Federaţiei. Ei spun că liderul PSD i-a îndrumat sa meargă la sediul Guvernului pentru a avea o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă. 

Protestatarii se află în faţa sediului PSD din şos. Kiseleff şi spun că au declanşat greva foamei, pe care îşi propun să o continue până la rezolvarea solicitărilor. 

La sediul PSD s-a prezentat şi o ambulanţă SMURD chemată prin apel 112 de către cei aflaţi la manifestaţie, după ce unul dintre protestatari a acuzat o stare de rău. Acesta a fost între timp stabilizat. 

În zona sediului PSD se află un echipaj al Jandarmeriei pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. AGERPRES

×
Subiecte în articol: protest sediu psd