x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PROTEST / Militanţi Greenpeace, reţinuţi la Rotterdam

PROTEST / Militanţi Greenpeace, reţinuţi la Rotterdam

17 Noi 2008   •   00:00

Peste 80 de militanţi ai Greenpeace au fost reţinuţi la Rotterdam, după un protest faţă de construirea unei centrale electrice cu cărbuni, informează AFP.



Militanţii, de diferite naţionalităţi, au fost reţinuţi pentru intrarea ilegală pe şantier. Ea a adăugat că în cazul a 50 dintre cei reţinuţi şi a trei ziarişti au fost completate procese-verbale, dar cei 32 de militanţi vor fi chemaţi să compară în faţa justiţiei. Nava Rainbow Warrior, aparţinând organizaţiei Greenpeace, se află ancorată în apro­piere. "Consecinţele pentru climă vor fi atât de drama­tice, încât este necesară o acţiune urgentă acum", a declarat Meike Baretta, şeful campaniei Energie şi Climă lansată de Greenpeace.

Organizaţia consideră că o treime din emisiile de gaze cu efect de seră se datorează arderii de combustibili fosili. "Uzinele electrice alimentate cu cărbune pun în pericol obiectivul european de reducere cu 30% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2020. Trebuie renunţat la cărbuni dacă vrem să salvăm clima", a adăugat Baretta.

E.O.N afirmă însă că uzina res­pec­tă legislaţia olandeză pri­vind protecţia mediului. "Produce­rea de electricitate este necesară şi nu poate proveni în întregime din energie solară sau eoliană", a adă­u­gat el. La protest au participat militanţi din 18 ţări.
Mediafax

×
Subiecte în articol: verde!