x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest - MISA ameninta Romania cu proces la Strasbourg

Protest - MISA ameninta Romania cu proces la Strasbourg

22 Oct 2004   •   00:00

Peste 100 de membri ai Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut au protestat ieri in fata Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, solicitand din nou restituirea bunurilor confiscate de autoritati in urma cu sapte luni, cu ocazia perchezitiilor desfasurate la locuintele lor.

RADU CRIVAT, PETRU ZOLTAN

Avocatul MISA, Mihai Rapcea, a declarat ca va da in judecata statul roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, daca cererile lor nu vor fi solutionate de procurori.

Purtatorul de cuvant al Miscarii, Antoaneta Gotea, a precizat ca au fost confiscate numeroase bunuri personale, multe dintre ele fara legatura cu obiectul perchezitiilor. Procurorii si jandarmii au ridicat din locuinte acte de identitate, documente si contracte in original, bani, aparatura video si foto, dar si covoare, haine, bijuterii si cosmetice. Antoaneta Gotea sustine ca prin confiscarea actelor de identitate au fost incalcate drepturile omului, deoarece cursantii yoga nu au mai putut vota la alegerile locale.

PREGATIRI DE SARBATORI. Membrii MISA sustin ca vor continua sirul de proteste in fiecare saptamana pana cand li se vor restitui bunurile confiscate, si s-au pregatit pentru sarbatorile de iarna cu colinde satirice dedicate procurorilor si anchetatorilor.

×
Subiecte în articol: observator