x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest pe acoperiş, la Bruxelles. Protagonist, un român “recidivist” (VIDEO)

Protest pe acoperiş, la Bruxelles. Protagonist, un român “recidivist” (VIDEO)

de Marina Constantinoiu    |    08 Iul 2013   •   20:45
Protest pe acoperiş, la Bruxelles. Protagonist, un român “recidivist” (VIDEO)

Românul Iulian Jugărean a escaladat zilele trecute schelele unei clădiri a Comisiei Europene din apropiere de Piaţa Schumann, din capitala europeană Bruxelles, de unde a aruncat manifeste cu mesaje antiterorism. Bărbatul, care a mai protestat şi pe acoperişul Parlamentului român şi care a ars o biblie în Piaţa Sfântul Petru din Roma, a fost rapid coborât de poliţişti, care apoi l-au reţinut, relatează cotidianul La Capitale în ediţia sa de week-end.

Românul arunca manifeste cu mesaje contra terorismului, adresându-se “mult-iubiţilor cetăţeni ai Uniunii Europene”. Incidentul s-a produs joia trecută, la ora 11:30, în faţa sediului Comisiei Europene. Textul său era scris în franceză, germană şi engleză. El afirma că este “cel mai înverşunat duşman al terorismului” şi că doreşte să-l distrugă cu mâinile sale, dar şi cu dragostea oamenilor. Mesajul său făcea aluzie la jihad şi Al Qaida.
“20 de maşini de poliţie au venit pentru a-l potoli. A fost adus la sol de o macara de pe şantierul de alături”, a povestit un muncitor. “Poliţia l-a înhăţat tocmai când striga 'Atenţie! Atenţie!'”, a adăugat acesta.

Jugărean obişnuieşte să-şi povestească năstruşnicele intervenţii pentru atragerea atenţiei în privinţa terorismului pe blogul său




×
Subiecte în articol: Iulian Jugărean protest acoperis bruxelles