x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureștiul, blocat de proteste: 20.000 de profesori ies astăzi în stradă în Capitală. Ce străzi sunt închise?

Bucureștiul, blocat de proteste: 20.000 de profesori ies astăzi în stradă în Capitală. Ce străzi sunt închise?

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2023   •   07:30
Bucureștiul, blocat de proteste: 20.000 de profesori ies astăzi în stradă în Capitală. Ce străzi sunt închise?

20.000 de profesori vor protesta astăzi la geamul lui Iohannis. Profesori din mai multe judeţe din ţară vin la Bucureşti pentru a protesta între orele 11.00 - 16.00.

Potrivit Antena 3 CNN, la ora 11, cadrele didactice se vor aduna în Piața Victoriei. La ora 13, vor pleca pe traseul str. Buzești - str. Berzei - str. Știrbei Vodă - Splaiul Independenței - Pod Grozăvești - Șos. Grozăvești - Bd. Geniului - Statuia Leu. Dascălii vor rămâne la Palatul Cotroceni până la ora 16:00.

Este al treilea marș care are loc în Capitală, în ultimele săptămâni. În timp ce profesorii nu cedează, iar guvernantii vin doar cu propuneri care pun paie pe foc, elevii sunt prinşi în mijlocul disputelor şi sunt primii care au de pierdut.

Mulți liceeni de elită, care s-au pregătit 4 ani pentru a merge la universităţi din străinătate, sunt pe punctul de a-şi rata şansa şi viitorul. Dacă probele de la Bac se vor decala, aceștia vor pierde etapa de înscriere și admitere la facultățile din afara graniţelor.

Poliția anunță că vor fi restricții de trafic în București în timpul protestului care va fi organizat astăzi de federațiile din educație.

Începând cu ora 10.00, se va resistematiza traficul în Piața Victoriei, asigurându-se două benzi pe sens în fața Guvernului Astfel, începând cu ora 10.00, se va "resistematiza" traficul rutier în Piața Victoriei, asigurându-se două benzi pe sens în fața Guvernului, pe Bd. Aviatorilor circulându-se doar către Bd. Lascăr Catargiu și se va restricționa traficul gradual pentru staționarea autocarelor pe Șos. Kiseleff, benzile I, III și IV, pe segmentul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei, fără afectarea intersecțiilor. Banda II de circulație pe tronsonul de mai sus va fi destinată autovehiculelor de intervenție.

protest profesori

×
Subiecte în articol: mars de protest bucuresti