x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protestatarii de la Vaslui au forţat intrarea în sediul Prefecturii

Protestatarii de la Vaslui au forţat intrarea în sediul Prefecturii

04 Iun 2010   •   00:00

Aproximativ 200 de persoane care protestează, vineri, în Piaţa Civică din Vaslui au forţat intrarea în sediul Prefecturii, fiind oprite de jandarmi, care au format un cordon în faţa instituţiei.

Incidentul a avut loc în jurul orei 11.30, când un grup de protestatari a încercat să intre în sediul Prefecturii, oamenii fiind împiedicaţi de către forţele de ordine şi creându-se astfel o busculadă.

Pe lângă cordonul de jandarmi aflat în faţa Prefecturii, alţi 30 de scutieri se află în interiorul instituţiei, pentru a interveni în eventualitatea producerii unor incidente.

La ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Civică din Vaslui se aflau peste 1.500 de persoane - pensionari, cadre didactice, poliţişti, angajaţi în sistemul sanitar şi administraţie.

Mitingul, organizat de confederaţiile sindicale şi de sindicatul pensionarilor, a început la ora 11.00, în faţa Prefecturii judeţului.

Liderii sindicali susţin că numărul participanţilor este mai mare faţă de cel preconizat, cu o participare importantă din partea cadrelor didactice şi a angajaţilor din administraţie şi Poliţie.

Protestarii fluieră şi scandează lozinci împotriva Guvernului, nemulţumiţi de măsurile de austeritate pentru care Guvernul îşi va anunţa răspunderea.

Manifestanţii au pancarte cu mesaje precum "Jos Guvernul, "Mai rău nu se poate", "Jos Băsescu".

O delegaţie a protestatarilor urmează să aibă o întâlnire cu prefectului judeţului, Levente Szekely, căruia îi vor înainta o listă cu revendicări.

Mitingul este autorizat să se desfăşoare până la ora 14.00.

Începând de marţi, au avut loc mitinguri de protest organizate de confederaţiile sindicale la Iaşi, Braşov, Galaţi, Craiova, Târgu Mureş, Botoşani, Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu Jiu, Constanţa, Arad, Satu Mare, Deva şi Piatra Neamţ.

×
Subiecte în articol: observator