x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PROTESTE/Guvernul, la judecată

PROTESTE/Guvernul, la judecată

de Eugenia Mihalcea    |    10 Feb 2009   •   00:00

Profesorii au decis să dea în judecată Guvernul care nu a respectat legea de majorare a salariilor, iar cercetătorii au mai obţinut 10 milioane de lei de la Camera Deputaţilor.



Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a declarat ieri că reprezentanţii FSLI, cei ai Federaţiei "Spiru Haret" şi ai Federaţiei "Alma Mater" au dat în judecată Executivul şi la 24 februarie va avea loc prima înfăţişare. Dascălii solicită Guvernului să respecte legea de majorare a salariilor profesorilor, conform căreia anul acesta ar trebui să primească lefuri mai mari cu 33,5%.  

La scurt timp după protestul cercetătorilor, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că va propune Biroului Permanent al Camerei să fie luaţi 10 milioane de lei din bugetul instituţiei pe anul 2009 şi să fie daţi pentru cercetare. Anastase a arătat că aceşti bani ar putea fi luaţi de la Capitolul "cheltuieli de personal" din bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2009. Proiectul de buget care a plecat la Parlament prevede pentru Cercetare 1.136 milioane de lei, comparativ cu 1.756 de milioane de lei în 2008. (E.M.)

×
Subiecte în articol: observator