x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proteste în ţară: „Vedem portocaliu de foame”

Proteste în ţară: „Vedem portocaliu de foame”

de Iulia Barbu    |    23 Ian 2012   •   21:00
Proteste în ţară: „Vedem portocaliu de foame”

A 11-a zi de proteste in Romania. In Alexandria, Focsani, Bistrita sau Targu-Jiu, din Giurgiu si pana in Resita, in cadrul unor proteste spontane sau organizate, oamenii si-au strigat nemultumirile.

TARGOVISTE. 500 de cadre didactice au protestat ieri in fata Prefecturii, principalele nemultumiri fiind de natura salariala, precum si legate de subfinantarea sistemului de invatamant si de Legea educatiei. Manifestantii au strigat 'Jos Fune­riu!', 'Jos Guvernul!' si au avut pancarte pe care erau inscriptionate 'La aceasta guvernare nota 4 la purtare'.

GALATI. In jur de 50 de galateni au protestat ieri, in fata Prefecturii, dar si a sediului PDL. Pe mai multe bluze portocalii erau diverse mesaje, pre­cum: 'Vedem portocaliu de foa­me' sau 'Cod portocaliu la saracie'.

CLUJ. Peste 250 de persoane, membri ai sindicatelor Sanitas si ale cadrelor didactice, au pichetat ieri sediul Prefecturii Cluj, scandand 'Jos Guvernul!' si 'Jos Basescu!', 'Boc, Boc, Boc demisia pe loc', 'Voi ne-ati umilit, noi ne-am reunit'.

RESITA. Cea de-a noua zi de pro­teste in strada la Resita s-a des­fa­surat ieri, ca si pana acum, in mod pasnic, doar lozincile strigate s-au mai schimbat. De la 'Jos Basescu!' si 'Jos Gu­ver­nul!', oamenii au strigat acum 'Jos PDL', 'Jos politicienii'. Ca si in zilele trec­ute, numarul protestatarilor a fost de aproape 100 de persoane.

DROBETA TURNU-SEVERIN. Cateva zeci de persoane au reluat ieri protestele spontane in Piata Palatului administrativ al Prefecturii Me­hedinti. Manifestantii au cantat 'Hora Unirii' si 'Desteapta-te, ro­mane!'.

SUCEAVA. Peste o suta de persoane apartinand unuia dintre cele patru sindicate ale SC Termica SA Suceava au protestat ieri in fata Primariei, in cadrul primului miting autorizat din acest an. Protestatarii au scandat 'Hotii!', 'Demisia'.

PETROSANI. In jur de 50 de pensionari mineri din mai multe lo­ca­litati de pe Valea Jiului au participat ieri la un mars de protest, oamenii fiind nemultumiti de valoarea mica a pensiilor. Un nou mars de protest va fi organizat de Liga Pensionarilor Mineri astazi, de la ora 11:00.

SLATINA. Protestele de strada au fost reluate in judetul Olt, la Slatina si la Caracal. Cei 400 de protestatari au decis ieri sa in­fiin­teze asociatia 'Glasul poporului', o asociatie in sprijinul romanilor.

GIURGIU. 100 de persoane au protestat ieri, cerand demisia pre­sedintelui Romaniei si a Guvernului Boc. Mitingurile de protest sunt organizate de liberalii giurgiuveni, care vor sa continue protestele pana la finalul lunii ianuarie.

TIMISOARA. 300 de timisoreni s-au adunat aseara in Piata Operei si au cerut demisia presedintelui Traian Basescu si a Guvernului Boc, dar si alegeri anticipate. Mitingul de ieri a fost organizat, avand aprobarea Primariei.

10.000 de oameni, in strada
Astazi, Sindicatul Cadrelor Mili­tare Disponibilizate va organiza un miting si un mars de protest in­tre orele 9:30 si 17:00. Aproba­rea a fost data pentru 10.000 de persoane. Mitingul va avea loc in Piata Victoriei, pana la ora 14:30, iar intre orele 14:30 si 15:30, participantii vor pleca in mars pe tra­seul Piata Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle – Calea Dorobanti, pana la sediul TVR. Acolo, manifestantii se vor grupa pe Strada Emil Pangrati si pe trotuarul din fata TVR, unde vor continua protestul pana la 16:30. Manifestantii vor merge pe banda 1 de circulatie si trotuar.

Incepand din aceasta saptamana, in Bucuresti, pentru o perioada de opt zile, vor mai iesi in strada: CNS Cartel Alfa, Aso­cia­tia 21 De­cem­brie 1989 si Aso­cia­tia Aurari­lor Alburnus Maior Rosia Monta­na. CNS Cartel Alfa si Asociatia Au­rarilor Alburnus Maior Rosia Mon­tana vor iesi in strada pe 28 ianuarie, intre orele 11:00 si 12:15, in fata Ministerului Mediului. Aprobarea prevede participa­rea a 5.000 de persoane. La Pi­testi, reprezentantii USL au anun­tat ca pana la 31 ianuarie vor or­ga­niza zilnic mitinguri autorizate, in­tre orele 17:00 si 21:00, in Piata 'Va­sile Milea'. In piata sunt as­tep­tati in jur de 2.000 de membri si simpatizanti ai USL.

×
Subiecte în articol: observator proteste romaania