x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proteste la Ploiești, în urma tragediei din Colectiv

Proteste la Ploiești, în urma tragediei din Colectiv

03 Noi 2015   •   20:50
Proteste la Ploiești, în urma tragediei din Colectiv
Sursa foto: observatorph.ro

Peste 1500 de tineri dar şi persoane adulte s-au strâns în această seară în apropierea palatului administrativ de unde se pregătesc să plece într-un marş al tăcerii pe distanţa centru-Parcul Mihai Viteazu.

Întreaga acţiunea a fost promovată pe reţele de socializare de către un tânăr licean de 18 ani, Alexandru Niţă şi, pentru prima dată în ultimii ani, numărul participanţilor depăşeşte orice aşteptare. Protestul se doreşte a fi un semnal la adresa autorităţile, dar şi dovada de solidaritate cu victimele incendiului din clubul bucureştean, în care 32 de tineri şi-au pierdut viaţa.

Coloana de persoane care a plecat din Centru spre parcul Mihai Viteazu s-a format pe mai multe rânduri, iar persoanele din faţa purtau un banner negru din pânză pe care scria Colectiv. Coloana de persoane care a plecat din Centru spre parcul Mihai Viteazu s-a format pe mai multe rânduri, iar persoanele din faţa purtau un banner negru din pânză pe care scria Colectiv.

Pe tot parcursul marşului zeci de poliţişti şi jandarmi au însoţit convoiul, participanţii necreând însă probleme la trecerile de pietoni. Ploieştenii au mărşăluit pe trotuarul din partea dreaptă al Bulevardului Republicii şi pe tot traseul au purtat bannere şi lumânări aprinse fără să scandeze. De altfel, acţiunea s-a dorit un marş al tăcerii, în memoria victimelor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Clubul Colectiv. La marşul care a fost promovat pe reţelele de socializare s-au alăturat nu doar liceeni, ci şi adulţi, dar şi copii.

Citeste mai mult pe Observatorph.ro 

×
Subiecte în articol: #colectiv