x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proteste sindicale la Uzinele Sodice Govora

Proteste sindicale la Uzinele Sodice Govora

25 Mar 2009   •   00:00

Membrii sindicatului "Sodistul" de la Uzinele Sodice Govora (USG) SA participă astăzi la o grevă de avertisment, în semn de protest faţă de refuzul patronatului de a le satisface una dintre revendicările formulate cu ocazia negocierii noului contract colectiv de muncă.



"Negocierile dintre sindicat şi patronatul USG au început în luna decembrie şi s-au încheiat după 60 de zile, cu opt puncte nesoluţionate din lista de revendicări. În etapa următoare, cea de conciliere, şapte dintre acestea s-au rezolvat", a precizat Lăcrămioara Bălan, directorul executiv al Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS) Vâlcea, la ultima şedinţă a Colegiului Prefectural. Conform Agerpres, în această situaţie, conducerea sindicatului "Sodistul" a notificat patronatul USG că refuză medierea şi arbitrajul, declanşând astfel procedurile de protest prin grevă de avertisment şi, eventual, grevă generală.

Potrivit directorului executiv al DMPS Vâlcea, pentru greva de avertisment de miercuri au semnat 82% dintre salariaţii uzinei, nemulţumiţi de neacceptarea integrală a listei de revendicări, care, în varianta iniţială, cuprindea solicitări de natură salarială şi de îmbunătăţire a condiţiilor de muncă. Situată pe platforma industrială a municipiului Râmnicu Vâlcea în vecinătatea CET şi Oltchim SA, compania USG a fost înfiinţată în anul 1955, din anul 1990 fiind înregistrată ca societate pe acţiuni.

Cu un capital social de 82.566.820 de lei, USG aparţine în prezent grupului industrial polonez Cieh SA, iar valorificarea producţiei realizate aici se face în proporţie de peste 80% la export.

×
Subiecte în articol: observator