x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rabla pentru Electrocasnice, prima etapă pentru selectarea unor vouchere începe luni

Rabla pentru Electrocasnice, prima etapă pentru selectarea unor vouchere începe luni

de Redacția Jurnalul    |    04 Dec 2022   •   20:24
Rabla pentru Electrocasnice, prima etapă pentru selectarea unor vouchere începe luni

Românii se pot înscrie, începând de luni, 5 decembrie, în prima etapă a programului ”Rabla pentru Electrocasnice” din sesiunea a doua a acestui an.

Începând de luni, 5 decembrie 2022, persoanele fizice se pot înscrie în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase și frigiderele/congelatoarele, anunță Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Bugetul primei etape este de 25 milioane lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 05.12.2022, ora 10:00 - 09.12.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puțin noua clasă energetică C

400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D

400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E.

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor dintr-o categorie este de 5 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

„După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit. Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat”, transmite AFM.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rabla electrocasnice