x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Rabla" va continua şi în 2015

"Rabla" va continua şi în 2015

07 Apr 2014   •   14:11
"Rabla" va continua şi în 2015
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Programul de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Naţional (Rabla) va continua şi în 2015, a dat, astăzi, asigurări ministrul Mediului, Attila Korodi. "Nu se pune problema închiderii Programului 'Rabla' nici în 2015. Mulţumesc pe această cale Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România care a fost alături de noi şi la elaborarea condiţiilor Programului "Rabla" din acest an. Din punctul meu de vedere, programul trebuie să continue, fiindcă este necesar", a spus Korodi, într-o conferinţă de presă.

De la lansare, în 2006, pentru acest program au fost alocaţi de la bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) 1,744 miliarde de lei, fiind casate 500.000 de maşini mai vechi de 10 ani.

Ministrul Mediului a anunţat că persoanele fizice interesate să achiziţioneze un autovehicul nou prin Programul 'Rabla' pot merge, începând din 8 aprilie, la dealerii auto şi, ulterior, să-şi caseze maşinile mai vechi de opt ani la centrele REMAT, admise de Administraţia Fondului pentru Mediu, relatează Agerpres.

Pentru ediţia din acest an, bugetul total este de 140 milioane de lei, din care 119 milioane pentru persoanele fizice.



×