x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat, despre cutremurul din Turcia: „Aproape toată Europa se mobilizează ”

Raed Arafat, despre cutremurul din Turcia: „Aproape toată Europa se mobilizează ”

de Redacția Jurnalul    |    06 Feb 2023   •   19:15
Raed Arafat, despre cutremurul din Turcia: „Aproape toată Europa se mobilizează ”

Raed Arafat, cel care coordonează întreaga acţiune, a vorbit la Antena 3 CNN despre situaţia din Turcia.

„Aşteptăm de la ei informaţii la momentul în care ajung în zona la care vor fi distribuiţi de autorităţile turce. Deci ei când ajung urmează să descarce materialele lor, li se asigură transportul materialelor, care sunt toate materiale de intervenţie, plus materialele lor de subzistenţă pentru că nu e voie să se trimită nicio echipă care să nu fie autosuficientă.

Şi ca şi cazare şi tot. Au cu ei corturi de cazare, alimente, apă, ca să nu fie deloc o povară asupra autorităţilor turce care se confruntă cu situaţia gravă acum", a spus Arafat, luni seară, în direct la News Hour with CNN.

Arafat a mai declarat că a avut o videoconferinţă cu autorităţile turce, cu Comisia Europeană, mecanismul de protecţie civilă european, la care au participat ţările care urmează să sprijine.

„Aproape toată Europa se mobilizează şi vor veni foarte multe oferte şi deja multe au fost acceptate pe parcursul dimineţii”, a afirmat el, precizând că echipa românească va fi aşteptată de autorităţile turce care vor stabili unde va fi baza de operaţiuni şi locul de cazare pentru echipa din România.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Cutremur Turcia