x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rafila, despre cazurile Covid: Estimăm o creștere în perioada următoare

Rafila, despre cazurile Covid: Estimăm o creștere în perioada următoare

04 Iul 2022   •   13:47
Rafila, despre cazurile Covid: Estimăm o creștere în perioada următoare
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat că în perioada următoare este estimată o creștere a numărului de cazuri de Covid.

„Având în vedere că au trecut cel puțIn 5 luni de la valul inițial, valul din ianuarie-februarie, și majoritatea celor vaccinați cu 3 doze au cel puțin 6 luni de la încheierea acestei vaccinări cu 3 doze, este clar că există o eludare a răspunsului imun și practic această subvariantă Omicron BA5 produce infecții și la persoanele vaccinate și la cele trecute prin boală. Așa că estimăm o creștere în perioada următoare fără să avem însă posibilitatea unei predicții extrem de riguroase, avem totuși două scenarii: unul, în care vârful acestui mini-val sau val, o să vedem în funcție de numărul de cazuri, o să fie undeva între 7 și 10 august, cea de-a doua variantă, mai puțin optimistă, în care vârful acestui val va fi spre sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta susține că în vârful valului se estimează circa 70.000 de cazuri săptămânal, ceea ce înseamnă 10.000 zilnic.

„Din ceea ce am citit și pentru alte state, prezumția este că vârful acestui val în Europa va fi undeva la sfârșitul lunii iulie. Știți bine că noi avem un decalaj de 2 săptămâni față de restul UE și din cauza asta un scenariu rezonabil probabil că o să fie între 14 și 21 august”, a mai spus ministrul Sănătății.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila