x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rafila, despre evoluția pandemiei: Situația rămâne preocupantă

Rafila, despre evoluția pandemiei: Situația rămâne preocupantă

02 Feb 2022   •   11:54
Rafila, despre evoluția pandemiei: Situația rămâne preocupantă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că, în ceea ce privește evoluția pandemiei în România, situația rămâne preocupantă, dar două elemente oferă motive de optimism. Este vorba despre numărul persoanelor infectate care ajung la spital și în secțiile ATI.

Declarația a fost făcută în cadrul ședinței de Guvern, în momentul în care ministrul Alexandru Rafila a răspuns unei întrebări a premierului Nicolae Ciucă.

„Sigur că situația rămâne preocupantă, dar două elemente ne încurajează. Dacă vreți, în primul rând numărul de infectări de persoane infectate care sunt internate în spital nu a crescut foarte mult. Ieri au fost doar 200 de cazuri internate în spital, la cele 40.000 de persoane infectate. Astăzi, la 36.000 de persoane infectate, circa 450 au fost internate în spital, iar creșterile la terapie intensivă nu sunt mari, în jur de 30-40 de cazuri pe zi, ceea ce în mod evident nu pune probleme în asigurarea asistenței medicale”, a explicat Alexandru Rafila.

Ministrul a mai spus că sistemul sanitar este în continuare pregătit să facă față situației. Estimările arată că în următoarele zile în România ar putea fi un număr constant de infectări, pentru ca peste o perioadă scurtă de timp acesta să scadă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alexandru rafila