x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rafila: La începutul săptămânii viitoare se va stabiliza valul 6 al pandemiei

Rafila: La începutul săptămânii viitoare se va stabiliza valul 6 al pandemiei

03 Aug 2022   •   11:06
Rafila: La începutul săptămânii viitoare se va stabiliza valul 6 al pandemiei
Sursa foto: Hepta

Peste 9.000 de cazuri COVID se anunță în România pentru ultimele 24 de ore, cu câteva sute mai puține față de miercurea trecută. Dacă cifra se menține, la începutul săptămânii viitoare se va stabiliza creșterea numărului de cazuri, spune ministrul Sănătăţii.

Marți erau peste 11.000 de cazuri noi COVID, cu câteva sute de cazuri mai puține față de săptămâna precedentă, marți, iar miercuri sunt puțin peste 9.000 de cazuri noi, cu câteva sute mai puține decât miercurea precedentă.

„Dacă aceste cifre se vor confirma, la începutul săptămânii viitoare probabil că vom putea să discutăm despre stabilizarea creșterii numărului de cazuri în acest al 6-lea val pandemic. Lucrul ăsta însă nu ne poate lăsa fără reacție, trebuie să continuăm să dezvoltăm asistența medicală ambulatorie, să asigurăm antivirale pacienților în ambulatoriu și în spital. Facem acest lucru, refacem stocurile de antivirale care deja s-au utilizat și avem grijă să monitorizăm strict capacitatea de spitalizare, inclusiv în secțiile de terapie intensivă, care în momentul de față este de circa 17 % la nivelul spitalizării COVID și 15% la nivelul paturilor de terapie intensivă din totalul de paturi disponibile pentru pacienții infectați”, a declarat, la începutul ședinței de Guvern, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Rafila a atras atenția asupra măsurilor de precauție individuală, respectiv utilizarea măștii în interior și în mijloace de transport și evitarea aglomerației.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rafila