x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rafila despre protestul Sanitas: Au avut tot sprijinul din partea Guvernului

Rafila despre protestul Sanitas: Au avut tot sprijinul din partea Guvernului

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2024   •   10:09
Rafila despre protestul Sanitas: Au avut tot sprijinul din partea Guvernului

Sindicatul Sanitas a avut tot sprijinul din partea Guvernului, iar cea mai mare parte a revendicărilor va fi rezolvată, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Suntem aproape de obținerea unui acord”.

Legat de noul protest Sanitas de joi, Alexandru Rafila a spus că va discuta cu sindicaliștii, așa cum a făcut aproape în fiecare zi.

„Suntem aproape de obținerea unui acord. Au avut tot sprijinul din partea Guvernului, a prim-ministrului și cea mai mare parte a revendicărilor lor va fi rezolvată. În primul rând discrepanțele în salarizare a personalului care lucrează în spitale - personal TESA, care are salarii foarte mici -, trebuie să găsim o soluție și ulterior o mărire generală a salariilor, dacă se poate și bazată pe performanța profesională”, a spus ministrul.

Recent, Sanitas anunța că Guvernul a acceptat „în principiu” ca angajații din sistemul de sănătate să aibă o creștere de 20% a salariului.

Executivul spunea, în schimb că „s-a căzut de acord asupra unei creșteri a fondului de salarii cu 15% pentru sectorul sanitar”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sanitas Alexandru Rafila