x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raliu – Reşiţa:Ultima cursă a unui veteran

Raliu – Reşiţa:Ultima cursă a unui veteran

07 Iul 2008   •   00:00
Raliu – Reşiţa:Ultima cursă a unui veteran

Pilotul de raliu Laurenţiu Moldovan a murit ieri, în urma unui accident produs la etapa a VIII-a a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă de la Reşiţa

Pilotul de raliu Laurenţiu Moldovan a murit ieri, în urma unui accident produs la etapa a VIII-a a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă de la Reşiţa. Moldovan a pierdut controlul volanului într-o curbă, iar maşina s-a izbit de doi copaci şi s-a oprit într-un dîmb. Pilotul a fost transportat la Spitalul Judeţean din Reşiţa, unde a încetat din viaţă din cauza gravelor leziuni suferite. În urma accidentului, etapa a VIII-a campionatului a fost anulată, competiţia nu va aduce puncte, iar festivitatea de premiere nu va mai avea loc, au susţinut organizatorii.

 
O VIAŢĂ LA VOLAN. Laurenţiu Moldovan avea 75 de ani, era din Cluj şi revenise în astfel de competiţii după aproape 20 de ani. Pilotul a participat la campionatele de raliuri începînd cu anul 1972, iar în 1979 a devenit maestru al sportului la automobilism, a declarat Mihai Avram, unul din foştii săi copiloţi. “A avut rezultate foarte bune şi în competiţiile internaţionale care erau organizate pe vremuri între ţările socialiste. S-a clasat pe primele trei locuri de mai multe ori la Raliul României. A fost un pilot foarte bun, foarte exact, a fost veteranul automobilismului clujean‘‘, a susţinut Mihai Avram. El a mai spus că la începutul anilor ’90 Moldovan a abandonat activitatea competiţională, dar a revenit în urmă cu doi ani şi a reînceput să particpe la curse de raliu de performanţă. Moldovan are doi copii, aflaţi în Canada.

×
Subiecte în articol: observator