x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RAR va comunica anual CE date despre nivelul emisiilor de CO2 de la autoturismele noi

RAR va comunica anual CE date despre nivelul emisiilor de CO2 de la autoturismele noi

28 Oct 2009   •   00:00

Registrul Auto Român (RAR) va comunica anual, din 2010, Comisiei Europene date de monitorizare şi informaţii despre nivelul emisiilor de dioxid de carbon al autoturismelor noi, ca parte a hotărârii Comunităţii Europene de a reduce emisiile de CO2 generate de vehiculele uşoare.



Ca stat membru al Uniunii Europene, România are obligaţia de a culege şi comunica autorităţilor Comisiei Europene datele de monitorizare şi informaţiile necesare, începând cu anul 2010, până la data de 28 februarie a anului următor perioadei de raportare.
"Având în vedere că Regia Autonomă Registrul Auto Român este serviciul administrativ naţional desemnat pentru omologarea vehiculelor rutiere, notificat ca atare la Comisia Europeană, şi că aceasta a efectuat raportările similare pentru anii 2007 şi 2008 (...) prin prezentul proiect se propune desemnarea RAR ca autoritate competentă", se arată într-un proiect de hotărâre de guvern elaborat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Ministerul Mediului trebuie să informeze Comisia Europeană cu privire la desemnarea Registrului Auto Român până la 8 decembrie 2009.
Totodată, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor va transimte RAR datele privind autoturismele noi înmatriculate în anul respectiv până la 31 ianuarie a anului următor perioadei de raportare.
De asemenea, Ministerul Economiei va transmite RAR informaţii privind numărul total al staţiilor de alimentare cu carburanţi şi numărul staţiilor care au posibilitatea de alimentare cu amestec de benzină şi etanol în proporţie de 85% (biocarburant E85), precum şi informaţii privind respectarea criteriilor de durabilitate pentru biocarburanţi prevăzute în legislaţia în vigoare.
Această obligaţie încetează o dată cu transmiterea datelor aferente anului 2015.

Mediafax

×
Subiecte în articol: observator