x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Razboi intre PNA si avocati

Razboi intre PNA si avocati

09 Noi 2004   •   00:00

Scandalul izbucnit in justitie la sfarsitul saptamanii trecute, in jurul dosarului de coruptie al unui inspector vamal din Bucuresti, s-a transformat ieri intr-un razboi al declaratiilor.

Procurorii anticoruptie au descins in forta la doua dintre sediile firmei de comisionariat vamal ATR Services, de unde au ridicat cutii intregi cu documente financiar-contabile. Nici angajatii firmei nu au stat pe roze pentru ca doi dintre ei, Dumitru Ghita si Orlandino Silianovici, au fost arestati preventiv, fiind acuzati ca au intermediat spaga luata de inspectorul vamal Eugen Aldea, adica doua motoscutere. Tot ieri, PNA a respins acuzatiile de santaj si abuz aduse de avocati si de angajatii societatii, sustinand ca acestea "submineaza autoritatea procurorilor si distrage atentia de la cursul real al anchetei".

NEMULTUMIRI. De cealalta parte Consiliul Baroului Bucuresti a fost convocat de urgenta de Cristian Iordanescu, decanul Baroului, implicat si el in acest conflict, in calitate de avocat. In urma sedintei de consiliu, avocatii se declara extrem de ingrijorati cu privire la "folosirea in practica a unor metode incompatibile cu prevederile Codului de Procedura Penala si cu cele ale Conventiei Drepturilor Omului". Avocatii considera ca in dosarul vamesului procurorii au obtinut declaratii prin amagirea sau amenintarea martorilor si nu le-au respectat invinuitilor dreptul la aparare. Ei au depus ieri la Parchetul General si o plangere impotriva anchetatorilor PNA. Unul dintre reprezentantii firmei ATR, Razvan Petrovici, ii acuza pe procurori de abuzuri asupra angajatilor sai audiati ca martori sau ca invinuiti. "Avocatii, pe baza atitudinii procurorilor implicati in ancheta, m-au avertizat, ca dupa aparitiile mele repetate in presa nu o sa mai fiu atat de viteaz. Procurorii mi-au amenintat angajatii ca daca isi schimba declaratiile luate, vor fi transformati in invinuiti. Sunt convins ca este o reactie emotionala a catorva angajati PNA", a declarat ieri seara la sediul firmei, Razvan Petrovici. (Cosmin Babii, Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator